info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

A munkának fájnia kell?

Teamsuccess Csapatépítés - Blogbejegyzések - A munkának fájnia kell?
Készült: 2017-04-12 16:41:43

A munkának fájnia kell? - talán ez lehet a legjobb mottója a nemrég az M1 Kosár c. műsorában adásba került riportfilmnek, ami itt is láthat.

A kutatásokra támaszkodó szakértői vizsgálatok alapján a munkavállalók jelentős hányada motiválatlan, állítja a riportműsort szerkesztő Való Gábor. A témához több neves hazai szakértő is hozzászól, és a programról készült filmből kiderül, hogy miért is olyan fontos a vezetőknek a beosztottak hangulata.

Ábri Judit – executive coach szerint a csapatépítés során erősödnek azok a bizalmi kapcsolatok, ami az együttműködést sokkal gördülékenyebbé teszik. Fontos, hogy magánemberként is egy kis bepillantást adjanak a vezetők, munkavállalók magukból, megismerjék egymást, ami közelebb hozza őket egymáshoz. 

A csapatépítő tréningek segítenek életben tartani a munkahelyi motivációt. Kutatások igazolják, hogy a munkavállalók 80-a az első hat hónap után elveszíti a kezdeti lelkesedését, lendületét.

Dr. Kohuth Victor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója szerint a jó cégnek is az jelent biztonságot, ha egy jó csapat áll mögötte. „Minden olyan szabad program, ahol egy kicsit elengedhetjük magunkat, ezt a célt szolgálja.” 

„Az, ahogy összedolgoztunk az brutálisan jó volt, az annyira összehozta újra ezt a kis brigádot, hogy az hihetetlen.” Smíri Tibor - Bácsvíz Zrt.

A „Papírhajó építés és verseny” mára igazi élményprogrammá vált. Nyáron nyílt vízi körülmények között, télen zárt úszómedencés környezetben nyújt felejthetetlen élmény, és ezzel új lendületet a programon résztvevő kollégáknak. A program sikere talán abban rejlik, hogy a feladat meghökkentő, valós kilépést jelet a mindennapi megszokott világból, kreatív energiákat mozgat meg, valós, használati értékkel bíró produktumot eredményez, pozitív versenyhelyzetet teremt, értékkel bíró mérhető eredménnyel zárul. A program másrészt igazodik a megbízók azon elvárásához, hogy a program legyen rövid (2-4 óra), de ezen időkeretben mozgassunk meg 120-180 főt. És ezt mi el is értük, amit egyre bővülő referenciáink is bizonyítanak.