info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Egy csónakban evezünk, de most a hajót is vízre kell tenni!

Teamsuccess Csapatépítés - Blogbejegyzések - Egy csónakban evezünk, de most a hajót is vízre kell tenni!
Készült: 2020-05-04 13:44:23

A COVID 19 és a csapatépítés - a vírus következményeként tett szigorító intézkedések oldódni látszanak. Tegyük újra emberivé kapcsolatainkat. 

Kollégák tömegével kényszerültek arra, hogy addigi megszokott kapcsolataikat virtuális eszközökkel tartsák fent, információk tömeg vált a virtuális térben elérhetővő....többen, míg ugyan lubickoltak a virtuális térben, egy dolog szorult  kényszerűen a háttérbe: a valós emberi kapcsolatok, ahol valóságban látom, hallom, érzem, értem azt akivel, akikkel beszélek. A virtualitásba zárult világ, a bizonytalanság légkörével tetézve sokak számára pszichésen is megterhelő, ami még ma is tart, és sokáig érezteti majd még negatív hatását- szinte mindenki a szabadba és szabadságra vágyik. Most, hogy a kormányzat korábbi szigorú intézkedései egy részét feloldotta, lehetőségek nyílik az újra kapcsolódásra, ahol újra építhetjük valóságosabb és emberibb kapcsolatainkat, oldhatjuk a felhalmozódott feszültséget.

Sport és szabadidős tevékenységek élményprogramok szabadon szervezhetők, és várhatóan a nyár közepétől a még meglévő szigorítások is oldódhatnak. Köztudott, hogy a természetben való tartózkodás már önmagában is jótékony hatással van egészségi állapotunkra, az emberek kevésbé hajlamosak a szorongásra vagy a depresszióra.

Jelen körülmények között jó néhány sport és szabadidős tevékenységet tudunk biztosítani kisebb csapatok számára – kenu, kajak túra az Ipolyon, vagy a Duna-kanyarban, kerékpáros túra, lovas csapatépítés, eredi kalandtúra, közös kirándulások az ország több területén, mindegyik programunk jellemzően a szabadban, természeti környezetben. Az extrémebb kihívások kedvelőit bevezetjük a sziklamászás, vagy a via ferratázás világába. Már akár egy fél napos program is jótékony változást eredményezhet, amihez a közös bográcsozás, az informális kacsolódás is nagymértékben hozzájárul.

Szakképzett trénereink vezetésével a csapatok szellemiségükben is megújultan, megújult energiákkal, pozitív megerősítésekkel térhetnek vissza egy-egy ilyen kalandtúráról. Legyen az elsők között, akik túllépnek a válság okozta nehézségeken. 

Tegyük újra emberivé kapcsolatainkat. Irány a természet!