info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Személyiség- és csapatfejlesztés egyben

Teamsuccess Csapatépítés - Blogbejegyzések - Személyiség- és csapatfejlesztés egyben
Készült: 2023-03-02 14:36:56

Élmény és kalandprogramok, + Adventure Based Coaching. 

A kaland – adventure – olyan izgalmas élmény vagy vállalkozás, amely jellemzően már nem csak merésznek, de napjainkban inkább már kockázatosnak mondható.  És miért jó ez egy szervezet számára?

A kaland – adventure – olyan izgalmas élmény vagy vállalkozás, amely jellemzően már nem csak merésznek, de napjainkban inkább már kockázatosnak mondható.

A kalandot igen sokan a kihívással járó pszichés izgalmi állapot megéléséért választják, – vannak kifejezetten „adrenalinfüggők” - vagy akik egy nagyobb cél elérése érdekében olyan tudást, tapasztalatot szeretnének, amit csak ilyen kockázatok vállalásával érhetnek el.

 A kaland együtt jár a komfortzónából való kilépéssel, amely elvezet abba a tanulási zónába, ahol olyan új ismeretekre, tapasztalatokra tehetünk szert, amelyek hozzájárulnak a csapattagok személyiségének komplexebbé válásához, rendezett tudatállapot kialakításához. Élményalapú outdoor csapatépítő programjainkban garantáltan megjelenik a FLOW hatás, a tökéletes élmény megélésének lehetősége.

Egy ilyen programot követően a csapattagok sokkal nyitottabbá válnak egymás iránt, mivel nő az egymás iránt érzett elismerés és tisztelet, megnő az önértékelés, önbecsülés, ezáltal nagyobb kihívást jelentő csoportfeladatoktól sem riadnak vissza. Egy ilyen, a csapat adott pillanatban meglévő állapotához, jól időzített pillanatban egyedileg megtervezett program látványos fejlődést eredményezhet.