info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Ajánlataink

Ajánlataink - válaszok a kihívásokra

A TemaSuccess.hu tevékenysége három területen nyújt megoldást 1.  Fejlesztő programok: fejlesztés, vezetés és stratégia 2. Élmény programok: élmény, kaland és kreativitás 3. Vadon programok: közeli és távoli helyeken.

Olyan programokat kínálunk partnereink számára, amelyek elősegítik a szervezeti kiválóság elérését, annak fenntartását, és hatékonyak a szervezeti problémák kialakulásának megelőzésében, illetve a szervezeten belül már meglévő gondok kezelésében is.

szervezetfejlesztés, outdoor csapatépítés, stratégia, vezetés, fejlesztés

Fejlesztés & Vezetés & Stratégia - fejlesztő programok

Egy jól működő szervezet elengedhetetlen része, hogy a munkatársak képesek legyenek csapatként működni és a közös célok elérése érdekében együttműködni. Fontos, hogy a csapattagok ismerjék saját maguk, illetve egymás képességeit, tudását, egymás között megfelelő kommunikációs stílust használjanak, és munkakörnyezetüket olyanná alakítsák, amiben jól érzik magukat.

A képzés célja a csoportműködés fejlesztése, a hatékony együttműködési formák kialakítása, az egyéni szerepek tisztázása. A legkülönbözőbb helyzetgyakorlatokon keresztül, lépésről lépésre, tapasztalati úton jutnak a résztvevők a megfelelő viselkedési formák kialakítására.

Kiknek ajánljuk?

Szervezeteknek a szervezeti problémák kialakulásának megelőzésére. Szervezeti problémákkal küzdő vállalkozások felzárkóztatására, a kiválóság eléréséhez.

Általános jellemzők:

(1) Létszám: elsősorban kisebb létszámú csapatoknak ajánljuk, 6-24 főig. (2) Időkeretek 1-1,5 nap, évente lehetőleg több alkalommal. A több alkalmas tréningsorozat lehetőséget biztosít a tanultak folyamatos, a gyakorlatban is alkalmazható tudás elmélyítéséhez.

Fejlesztés fókuszpontjai:

A leggyakrabban előforduló fejlesztési igények az önismeret, önbizalom, döntéshozatal, probléma megoldás, irányítás, együttműködés, kommunikáció.

outdoor csapatépítés élmény kaland program

Élmény & Kaland & Kreativitás - élményprogramok

A mindennapi rutinból kiszakadva, outdoor környezetben az együtt átélt élmények, kalandok hozzájárulnak a szervezeten belüli jó hangulat megtartáshoz. A feladatokban elért sikerek újra megteremtik az egymás közötti összhangot, kölcsönös bizalmi viszonyok megerősödnek, felfrissülést hoznak a csapatok számára.

Kiknek ajánljuk?

Szervezeteknek a „kiválóság fenntartása” céljából, szervezeti problémák kialakulásának megelőzésére. Szervezeti problémákkal küzdő vállalkozások felzárkóztatását támogató tréningsorozat záró programjaként.

Általános jellemzők:

(1) Létszám: elsősorban nagy létszámú csapatoknak ajánljuk, 120- 180 főig. (2) Időkeretek 2-4 óra. Ez azt jelenti, hogy ezekben a programokban egyszerre nagy létszámmal, ugyan abban a feladatban vesz részt az egész szervezeti egység. A programok alkalmasak nagy létszámú szakmai konferenciák, workshopok lezáró eseményeként, CSR programként, vagy céges családi nap programjaként.

Fejlesztés fókuszpontjai:

A leggyakrabban előforduló fejlesztési igények a stressz csökkentése, a szociális kapcsolatok megerősítése, kreatív készségek kibontakoztatása, együttműködés fejlesztése, interkulturális kapcsolatok fejlesztése, egymás elfogadása és egymás közti kommunikáció, oldott, jó vállalati légkör megteremtése.

outdoor csapatépítés élmény kaland program túra

Vadon - közeli és távoli helyeken

A Vadon valós kilépést jelent a civilizáció nyújtotta biztonságból. Ez a biztonság azonban egyrészt rengeteg kellemetlen civilizációs mellékhatást hozott magával, másrészt tényleges elszakadást eredményezett ember és természet viszonyában.

Visszatérés a vadonba, a természet újbóli felfedezése adja napjaink legnagyobb, valóban életre szóló élményét, és teremt újra egyensúlyt ebben a felborult viszonyban.

Egy éjszakát kint tölteni egy erdei tisztáson a szabad ég alatt, sokak számára elképzelhetetlen. És ha mindez még egy olyan távol hellyel párosul, ahol több napi járásra nyoma sincs a civilizációnak, meghaladhatja legtöbbünk képzeletét.

A természet adta kihívások, extrém, kockázatos helyzetek az egyéni reakciókat, viselkedéseket, és ezzel együtt a csapat egészének a viselkedését is jelentősen megváltoztatja. Ezekben a helyzetekben a döntések meghozatala, a következmények felvállalása nem könnyű feladat. Sokszor a meghozott döntés nehéz helyzetbe sodorja a részvevőket, ami igen csak próbára teszik a csapategység fennmaradását. Az ilyen éles helyzetek a szervezetek életében sem ritkák, így nem árt a csapatokat ezekre a helyzetekre is felkészíteni.

Ezekben a programokban a fejlesztés fókusza elsősorban az egyénekre irányul, a képzésen az extrém helyzetek felvállalása, az abban hozott döntések és következmények,valamint a kitartás játszanak fontos szerepet.

Kiknek ajánljuk?

(1) Szervezeteknek a „kiválóság fenntartása”, a motiváció, a vállalkozás iránti lojalitás növelése, a kiváló teljesítmények jutalmazás céljából. A programok incentíve jellegűek, akár egzotikus helyekre szervezett extrém élmény és kalandprogramok.

(2) Az új, elsősorban az innovatív szervezeti változások elé nézők számára, ahol a drasztikus változások, változtatások elősegítése érdekében a komfortzónából való drasztikus kilépéssel adunk lökést a kritikus megoldások megtalálásához, és egy új helyzet kialakításához.

Általános jellemzők:

(1) Létszám: elsősorban kisebb létszámú csapatoknak ajánljuk, 1-18 főig. (2) Időkeretek közeli helyeken 0,5-3 nap, távoli helyeken 2-5 nap, vagy akár ettől hosszabb.

Fejlesztés fókuszpontjai:

A leggyakrabban előforduló fejlesztési igények az életre szóló közös kaland, élmény megélése, csapategység, vállalat iránti elköteleződés megerősítése, a határainkon túli képességek kibontakoztatása, kihívásokkal való sikeres megküzdés, kitartás, irányítás, döntéshozatal, kockázat és felelősségvállalás.