info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Chimborazo 6268 m - Adventure Based Coaching

Adventure Based Coaching abban segít, hogy azzá válj, aki mindig is lenni szerettél volna.

Adventure Based Coaching: 1.)  áttörés a magánéletben, 2.)  áttörés a szakmai pályafutásban, 3.)  valódi szenvedély megélése, 4.)  személyiség formálás, személyes növekedés, 5.)  életre szóló kaland, 6.)  nyitottság az újabb kalandokra, 7.)  vágyakból célok, 8.)  célokat elérhető közelségbe hozza

Kalandra hívás – a kaland utáni vágy többé-kevésbé mindannyiunkban jelen van. Miért is nem vágunk bele? Ennek igen sok oka lehet, beletörődés a jelenbe; kudarctól való félelem, a megszégyenülés lehetősége, az önbizalom és az energia, az elhatározás, és legtöbbször pedig az idő hiánya azok, amik visszatartanak. Pedig az első lépést neked kell megtenned, és minél inkább halogatod, annál nehezebb lesz az elindulás. Ha a kaland utáni vágy fel-felbukkan, vagy már jelen van a mindennapjaidban, ez egy lehetőség, amivel élned érdemes, ez egy felhívás a kalandra.

Felkészülés a kalandra - az Adventure Based Coach abban segít, hogy a visszatartó erőket lebontsad, és a félelmeidből erőt kovácsolj, hogy tisztázd magadban, magaddal hogy mik is valójában, amiket el szeretnél érni. A cél tisztázása után a célt rögzítjük, nehogy menet közben eltérjünk attól, ami igen gyakran megeshet. A cél eléréshez szükséges, hogy felmérjük erőforrásainkat, megtervezzük a szükséges lépéseket, a szükséges időtávot, amin belül a kívánt cél elérhető.

Kaland megélése – „are you ready?” „let’s go!” a coach nem csak felkészít, de a kalandba veled együtt tart, végig támogat, segít elhárítani az akadályokat, eloszlatni a kételyeket, kezében tartja a folyamatot, ha szükséges beavatkozik, kísér, támogat a cél sikeres elérésében, osztozik a sikerélményben.

Hegyek vonzásában – Kirándulástól a Magashegyi túráig

Kalandra hívás Egyre nagyobb azoknak a száma, akik a hegyek iránt éreznek egyre erősödő vonzalmat. Nem tudják pontosan, hogy hogyan vágjanak bele, nem pontosan tisztázott az ezzel az érzéssel kapcsolatos céljaik, esetleg már voltak egy-két kisebb nagyobb erdei túrán, de ettől többet, mélyebbet, de főleg magasabbat szeretnének elérni.

Leggyakrabban előforduló visszatartó erők, az eltévedés, az idő előtti elfáradás veszélye, az időjárási viszonyoknak való kitettség, a kullancs, a nem tudom, mit vigyek magammal, mit vegyek fel, nem beszélve az egyre gyakrabban elhangzó felkiáltás: „de hát én tériszonyos is vagyok”.

Ha a kalandra hívás, vagyis a hegyek iránti vonzódás erősebb, mint a visszatartó erők együttese, akkor valamilyen belső konfliktus léphet fel, valami húz, valami felé, valami visszatart, így se előre, se hátra, ami vagy egyre erősebben frusztrál, vagy a vágy hal el, a helyzetedbe beragadtál.

Konkrét cél megfogalmazása - vágyból cél

„Idén szeretném megmászni Ausztria legmagasabb csúcsát a 3798 m magas Grossglocknert de még nem jártam a Kékesnél magasabban, és semmilyen magashegyi tapasztalattal nem rendelkezem.”

„Jövőre a célom, hogy az Alpok legmagasabb 4810 méteres csúcsára feljussak. Heti rendszerességgel túrázok, alkalmanként 20-25 km-t megyek, de ilyen magasságnak még csak közelében sem jártam.”

Adventure Based Coaching hozzájárul, hogy adott helyzetedből kimozdulva olyan célokat is elérj, amit pont a kialakult helyzetedből kiindulva képtelenségnek tartasz. A program nem csak hogy képes kimozdítani a "holtpontról", de új lendületet ad, feltölt, energetizál. 

Chimborazó 6268 m Ecuador / Quito

Résztvevőkre gyakorolt hatás:

1. Az intenzív fizikai és mentális igénybevétel kintebb tolhatja a teljesítőképesség határait, ezáltal:

- mélyebb önismeretre tehet szert,

- tudatosíthatja a fizikai/mentális fáradtságra adott stresszreakciókat és azok kezelését,

- nő a közvetlen felelősségvállalási, kockázatvállalási hajlandóságát, annak, aki ilyen különleges körülményeket él át.

2. A természeti viszonyok változása, a váratlan helyzetek miatt kialakuló kényszerű alkalmazkodás növelheti az empátiát.

3. Az aktív jelenlét megtapasztalása - nincs más csak az „itt és most”, a „mi és a hegy” növeli a koncentrációs képesség szintjét. 

4. VIP/törzsi érzés: kevés ember jár 6000 m felett önerőből.

A program a személyes adottság függvényében hosszabb, akár fél, egyéves felkészítő szakaszból, majd egy 10-14 napos ecuadori utazásból áll. Chimborazó 6268 m magashegyi túra és kulturális kicsapongás Quitóban / Ecuador.

Adventure based coaching - ahol a kaland kezdődik. A Chimborazo 6268 m csúcsát elérve megváltozik a tér és idő jelentése. Célozd meg az elérhetetlent, végül kiderülhet, hogy képes vagy rá!

Magashegyek +4000

Adventure Based Coaching a továbblépéshezA program fókuszpontjai:


Nézze meg a programról készült fotókat!


A bal fölső sarokban lévő ikonokkal a képeket teljes képernyőn nézheti, illetve diavetítést is indíthat.