info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Rókavadászat - stratégiai outdoor csapatépítő tréning

A vadászok feladata a környéken garázdálkodó rókák elfogása, ami egyáltalán nem könnyű feladat. A róka ravasz, a róka ügyes, a róka fürge, szabad és független. Rókavadászat – outdoor csapatépítő tréning, amely komoly kihívások elé állítják a csapatot.

Legutóbb szemtelen módon még a sátrunkba is bemászott. Másnap meglestük, fényképezővel a kézben vártuk, és jött is, el is vitte a csalinak kitett finomságot, már a második fordulónál tartott, amikor elcsattant a vaku….(Fotó Baranyi Éva). Rókalesből így lett rókavadászat.

A rókák elfogásának vannak szabályai. A róka ravasz és gyors, de van egy hátránya: nyomkövetőt visel. A csapatnak van egy készüléke, amin láthatja, hogy a róka merre kóborol. A rókák gyorsan változtatják helyüket, úttalan utakon, elbújnak, ha kell, de a rókát felismerni sem egyszerű. A rókák elfogásához sok minden szükséges. Ha a róka kicsúszik a vadászok kezei közül, az egész üldözést kezdhetik elölről. A kezdeti fogjuk meg a rókát ésszel egyre inkább a fizikai megpróbáltatás irányába halad. A csapat, ha az addigi stratégiái nem válnak be, jobb híján kénytelenek lesznek üldözőbe venni, és addig hajszolja, amíg utol nem érni, be nem keríti, de a róka ravasz, a róka ügyes, és fürge, és akár végleg kicsúszhat a kezeitek közül.

Rókavadászat - készségek csoportszintű fejlesztése

Problémamegoldás fejlesztés

Ebben a játékban a résztvevők gyakorolják a tevékenységeik összehangolását, stratégia alkotást A szerepek helyes megtalálása, és felosztása fokozzák az együttműködést igénylő összetett munkahelyi feladatok megoldásának hatékonyságát.

Együttműködés fejlesztés

A sikeres vadászat alapfeltétele az egymás közti hatékony kommunikáció. A játékban a megszokottól jóval több információt kell egyidejűleg kezelni, és korlátozott körülmények között megosztani. Az információ megosztás hiányosságai gyakori feszültség forrása, ami veszélyezteti a küldetés sikerét.

Vezetői készségek fejlesztése

A játék konkrét eredmények elérését célozza, így a résztvevőknek ezt a célt a játék során folyamatosan szem előtt kell tartaniuk. A játékban nincsenek előre kijelölt szerepek. A játék a résztvevők kreativitására alapoz, minden csapattagnak lehetőséget biztosít a vezetői készségek fejlesztésére, miközben egyidejűleg erősíti a csapat együttműködési képességét a probléma megoldás, a stratégiaalkotást, a tervezést.

Erősíti az összetartozás érzését

Egy sikeres csapatépítő nap erősíti a csapatszellem; egy csoport, és tagjainak általános összetartását és elszántságát, ami különösen a motiváltság és fegyelem terén mutatkozik meg. A pozitív és lelkes csapat magatartása kihatással van a munkahely többi dolgozójára.

A program fókuszpontjai:


Nézze meg a programról készült fotókat!


A bal fölső sarokban lévő ikonokkal a képeket teljes képernyőn nézheti, illetve diavetítést is indíthat.

Kérjen ajánlatot!