info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Ki kit vezet - ló aszisztálta tréning

Teamsuccess Csapatépítés - Blogbejegyzések - Ki kit vezet - ló aszisztálta tréning
Készült: 2018-12-13 11:58:42

A ló és az ember már évezredek óta kötődik egymáshoz. Nincs a Földön még egy olyan élőlény, akinek annyit köszönhet az ember, mint e csodálatos négylábú társának

A lovak pusztán már a méretüknél fogva is távolságtartásra, óvatosságra készteti a hozzájuk először közelítő látogatókat. Bár a lovakat távolról mindenki csodálja, közeli kapcsolatba mégis elég kevesen kerülnek velük.

A lovakkal való közös munka meghökkentő tapasztalatokkal szolgálnak. A lovakkal való közös munka során a vezetők újabb tapasztalatokat szerezhetnek vezetői stílusukról, és egyben új, a mindennapi munkájukban is használható vezetői eszköztárat is megismerhetnek.

Mivel a képzés fő keretét a lovakkal történő együtt dolgozás jelenti, elengedhetetlen feltétel, hogy ezt a tényt minden résztvevő előzetesen elfogadja. A programon való részvételnek nem feltétele a lovaglástudás, vagy bármilyen sportágban szerzett gyakorlati jártasság. A feladatok mindenki számára teljesíthetők és megvalósíthatók.

A programok főbb elemei:

1. Ismerkedés a lovakkal – „Az első lépések”; „Érezz!” ; „Add a lábad!” 

2. A lovak irányítása – „Vezetsz, vagy vezesselek?”; „Terelés”; „Lóra magyar!” 

3. A lovakkal „mesterfokon” – „Szárral a kézben!”; „A feladatok összehangolása”; „Csatlakozás”;

4. Búcsú a lovaktól 

A tréningen a ló partner, segít önmagunk alaposabb megismeréséhez. Fejleszti az önkifejezést, kommunikációt, kreativitást, tükröt tart önmagunk érzelmei, érzései, viselkedése elé. A lovak gyakran hamarabb megérzik hangulatunkat, gondolatunkat, félelmeinket, mielőtt az tudatosulna saját magunkban. Hihetetlen mértékben fejleszti az önkontrollt, önismeretet, test-tudatosságot, érzelmi intelligenciát.