info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Szabadban - szabadon - outdoor csapatépítés, épp itt az ideje!

Teamsuccess Csapatépítés - Blogbejegyzések - Szabadban - szabadon - outdoor csapatépítés, épp itt az ideje!
Készült: 2021-05-04 14:03:24

Társadalmi szinten éppúgy, mint a vállalatokon belül is a virtuális kapcsolódások robbanásszerű növekedésének korszakát éltük és éljük. Mindezt akkor, amikor

még jóval a pandémia előtti időszakban is a virtualizálódás, a már egyre személytelenebbé váló, valós emberi kapcsolatok hiányának társadalmi szintű negatív hatásairól egyre gyakrabban esett szó.

A kényszerű virtuális átállás ugyan járt együtt némi előnnyel, hozott új szervezeti megoldásokat, sikeres egyéni alkalmazkodásokat, de összességében a személyekre gyakorolt negatív hatások mélységükben talán még nem teljes mértékben érzékelhetők.

A természetes, fizikai kapcsolódások hiánya ma sokakban hagyhat mély nyomot. És ahol a napi munkavégzés ugyan megköveteli a fizikai jelenlétet, talán ott sem eléggé felszabadultan élvezhetik egymás társaságát. Bárhogyan is, a bezártság érzete mindenkiben jelen van. És akkor még nem is ejtettünk szót a természettől való elszakadásról, bár éppen a bezártság mellett talán pont a természetjárásra állt nyitva az egyedüli lehetőség, de ez is csak „nem szervezett” formában. Aki csak tudott, ment valahova kirándulni, persze országon belül – helyenként látványos sorokban, tömegével!

Élmény és kalandprogramok a szabadban, talán most ez az egyik legalkalmasabb eszköz az elmúlt időszak – bő egy év – bezártság élményének ellensúlyozására. Friss levegőn, lélegzetvétel a szabadban, újra együtt a magunk fizikai valóságában. Sok olyan hatás érhetett sokunkat, aminek a feldolgozása még várat magára, sokunk talán könnyebben vészelte át ezt az időszakot, aminek még talán koránt sincs vége, hiszen nem tudhatjuk, hogy a mostani korlátozások feloldása, ami bizakodásra ad okot, mikor vált át, bár mindenki abban reménykedik, hogy talán most már vége.

Lélegzetvétel – használjuk ki, vagy még korai? Minden bizonnyal vannak, akik korainak tartják, viszont lehetnek, akik már mindenképpen ki akarnak törni ebből a bezártságból, és talán vannak olyanok is, akik már-már-bármi áron.

Az utazási irodák, a sportcentrumok, szabadidős központok, szállodák és sokan mások is a nyitás utáni rohamra számítanak. Outdoor csapatépítések, élmény és kalandprogramok területén is sokan ezzel számolunk, természetesen figyelemmel a betartandó szabályokra, felelős magatartásokra.

Mire is nyílnak most lehetőségek?

Annak ellenére, hogy az igen gyakran változó szabályozás sokszor felesleges, megosztó, helyenként bosszantó, vagy csaknem humoros oldalról megközelíthető ellentmondásokat is hordoz magában, az outdoor csapatépítésre most igazából itt a lehetőség, és a tavaszi, csaknem nyárias időjárás is hívogató.

Programjaink közül elsősorban azokra a lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet, amelyek a természeti környezetbe kalauzolják el a résztvevőket. Ilyen lehet egy egyszerű kiscsoportos, vagy egyéni erdei séta, ahol a csend és a kikapcsolódás a lelki felüdülést, felfrissülést eredményezi. Itt könnyebben meg lehet szabadulni a felhalmozódott belső feszültségektől. Ugyancsak alkalmas a feszültség oldására egy közös piknik, egy kisebb szabadban történő kirándulás részeként - ideális esetben festői környezetben, például parkban, tóparton vagy más, érdekes kilátást nyújtó helyen. Ugyanezt össze is lehet kötni egy izgalmas rövid kajak, vagy kenu túrával, kerékpározással, ferrátázással, vagy más hasonló népszerű sporttevékenységgel. Ami a legfontosabb, újra együtt, a magunk fizikai valóságában, oldott hangulatban, kötetlen beszélgetések sorozata, mindez akár csak pár órában, lehetőleg minél gyakrabban.

Mivel a korlátozások feloldása lehetővé teszi a nagyobb létszámú rendezvényeken való részvételt, így a hagyományos outdoor csapatépítő programok előtt is megnyílnak a lehetőségek. A szállodai szolgáltatások igénybevétele sok szempontból még körülményes lehet, de fél-, vagy egynapos szabadtér csapatépítések előtt teljes mértékben nyitva áll a lehetőség szállodai, éttermi környezetben, teraszokon, és gyakran az ottalvást a csapat nem is feltétlenül igényli. Kínálatunkban 2-4 órás programok sora található, a kis létszámú csapatoktól akár a nagyobb 160-180 fős rendezvényekig. https://teamsuccess.hu/programjaink

Több mint egy év kihagyása után várjuk régi és új partnereinket, szabadban, szabadon, mert mi is a friss levegőre vágyunk.