info@teamsuccess.hu
+36 30 215 3221

Csapatépítés! Kinek mit jelent?

Teamsuccess Csapatépítés - Blogbejegyzések - Csapatépítés! Kinek mit jelent?
Készült: 2020-05-04 13:37:14

A csapatépítéseket manapság sokan felesleges teherként élik meg. Sokak egy közös vacsorát és esetleg egy esti bulit értenek alatta. Persze ennek is van csapatépítő hatása. De van esetleg valami más is? A válaszunk határozott IGEN.

Csapatépítő élményprogramok

A csapatépítés sok cégnél a sikeres vállalati kultúraépítés alapköve. Sokan felismerték a benne rejlő előnyöket. Csapatépítésen elsősorban munkahelyi környezeten kívüli közös élmény megélését értjük. Munkahelyi környezeten kívül az emberek szívesen mutatják meg más arcukat, másként is tekintenek egymásra. Az egymás közt kialakult munkahelyi feszültségek elsimulnak, jobban „emberszámba” veszik egymást, nyitottá, megértőbbé válnak egymás iránt.

https://teamsuccess.hu/blogbejegyzesek-az_audi_szinpadan_szappantarto_futam

Csapatfejlesztő programok

Ha a csapatépítésnek ezt a fenti egyetlen egy hatását nézzük, már az sem elhanyagolható eredmény. Jobbá válik a munkahelyi légkör, javul a munkahelyi egymás közti kommunikáció – mennyi bajunk is van ezzel nap mint nap! – az emberek nyitottabbá és segítőkészebbé válnak a mindennapi munkában.

A csapatépítés persze célzottan hathat a csapaton belüli készségek irányított fejlesztésére. Ilyen igény esetén összeállított – a TeamSuccess.hu gyakorlatában csaknem minden esetben outdoor - feladatok során az egyes fejlesztendő területek eltérő arányba jelennek meg a csoportmunkában, attól függően, hogy a csapat adott helyzetekben miket tapasztal, és ezek közül mi az, amit ki is mer mondani. Egy ilyen csapatépítő napon a résztvevők egymásról és magukról sok új ismeretet szereznek, nem utolsó sorban szembesülnek azzal is, hogy hogyan is látják egymást, ami nem törvényszerűen egyezik meg a saját magukról kialakított képpel.

https://teamsuccess.hu/blogbejegyzesek-lego-mania_-_egyuttmukodes_felsofokon

Kihívás fókuszú szervezetfejlesztő programok

A csapatépítés egy fajsúlyosabb válfaja a határok feszegetése. A résztvevők itt olyan területre tévednek, amik kívül esnek komfortérzetükön, ahol adott feladatok láttán nő a belső feszültségük. Egy ilyen tipikus helyzet az, amikor a csapatnak egy olyan új cél elérést határozzák meg, amit kihívásként élnek meg, és annak elérhetőségét a csapat megkérdőjelezi. Megfelelő tréneri és csoport támogatás esetén viszont olyan képességekre derül fény, amiket a résztvevők nem is feltételeztek magukról. Az ilyen kalandok a legnagyobb hatást kiváltó, és egyben a leg emlékezetesebb csapatépítő programok.

https://teamsuccess.hu/blogbejegyzesek-parazson_jaras_-_szepia_bio__art_hotel

A TeamSuccess.hu outdoor csapatépés kínálatában sok megoldás található. Élmény és kalandprogramoktól kezdve az együttműködés fejlesztésen keresztül a vezetői döntéshozatalig. A programok minőségét a már programjainkat igénybe vevő vállalkozások referenciái támasztják alá. Ami mindegyik programunkban meghatározó, az az ÉLMÉNY maga.

Simon András / TeamSuccess.hu / +36 30 215 3221 / simon@teamsuccess.hu